POLISTIREN EXPANDAT ( EPS )

Polistiren Expandat

√  Porozitate deschisa

√  Grosime placi: 20, 30, 50, 100, 120, 140, 160, 200 mm

√  Dimensiune placi: 1000 x 500 mm

√  Culoare: alb

√  Densitate: 12, 15, 20, 30 kg/m3

√  Pentru volumetrie 3D se taie din blocuri

EPS este prescurtarea denumirii polistirenului expandat (Expanded PolyStyrene), cunoscut si sub denumirea de Styropor. Polistirenul este un material ecologic ce contine 98% aer, avand intre trei si sase miliarde de celule inchise la fiecare metru cub, ceea ce confera acestui material caracteristicile ecologice pentru a fi utilizat si in scoli sau spitale. Polistirenul expandat este tolerat bine de piele, fiind utilizat cu succes pentru termoizolarea spitalelor si gradinitelor. Calitatea sa este asigurata de controalele periodice efectuate in laboratorul propriu si in institutiile abilitate.

POLISTIREN EXTRUDAT ( XPS )

Polistiren Extrudat

√  Porozitate inchisa

√  Grosime placi: 20, 30, 50, 100 mm

√  Dimensiune placi: 1250 x 600 mm

√  Culoare: roz (austrotherm) sau albastru (apla)

√  Rezistenta la compresiune 30t/m2

Datorita tehnologiei de producere prin extrudere, placile din polistren extrudat au o structura uniforma din celule inchise, ceea ce le confera anumite caracteristici tehnice specifice: valoare scazuta a conductivitatii termice, pe termen lung, rezistenta mecanica excelenta, lipsa capilaritatii, rezistenta ridicata la umezeala, rezistenta la cicluri (inghet-dezghet), durabilitate ridicata, rezistenta inalta la difuzia vaporilor, greutate redusa si usurinta in manipulare, usor de taiat cu unelte simple, rezistent la deteriorare sub actiunea radacinilor, curat, inodor si ne-iritant pentru piele.

Polistirenul poate fi prelucrat într-o infinitate de forme cu ajutorul utilajelor computerizate CNC si nu numai, având însă avantajul de a putea fi aplicat ușor pe orice fel de suprafață, datorită greutății sale reduse. Polistirenul este rezistent la umezeală și diferențe de temperatură, fiind evitate astfel neplăcerile cauzate de deformarea elementelor decorative sau apariția crăpăturilor.